1 min read
Diesis, Tradeinterop en CreditDevice geven expertsessie op CreditExpo
Diesis en Tradeinterop (beiden onderdeel van 4CEE) organiseren samen met partner CreditDevice een expertsessie op CreditExpo, de vakbeurs voor credit...
2 min read
Redactie Diesis 19-jan-2023 16:39:00
Steeds meer organisaties willen van hun leveranciers alleen nog e-facturen ontvangen. Dit moet dan vaak ook nog via één bepaald netwerk, zoals Peppol, Tradeshift, Coupa, Tungsten, Basware of SAP Business Network. Voor de klant een makkelijke optie, maar voor de leverancier vaak een heel gedoe. Want als elke klant via een ander netwerk z'n e-facturen wenst te krijgen, moet je als verzender heel veel uitzoeken en regelen. De oplossing? Facturatiesoftware die gemakkelijk jouw e-facturen via elk gewenst netwerk verstuurt.
Peppol is misschien wel het bekendste e-invoicing netwerk. Het betreft een open netwerk en is dus voor iedere organisatie, zowel privaat als publiek, toegankelijk. Over het netwerk kunnen digitale documenten, zoals facturen, verstuurd en ontvangen worden. Dit gebeurt altijd in een vast formaat, bijvoorbeeld UBL.
In Nederland houdt de Nederlandse Peppol Autoriteit toezicht. Dat is een rijksoverheidsinstantie en maakt onderdeel uit van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Naast Peppol zijn er ook andere, gesloten netwerken met eigen standaarden. Deze netwerken worden niet aangestuurd vanuit de overheid, maar zijn van commerciële partijen. Voorbeelden zijn SAP Business Network (voorheen Ariba), Tungsten, Tradeshift, Coupa en Basware Network (deze is niet gesloten overigens).
Steeds meer organisaties dwingen hun leveranciers om via één van deze netwerken te factureren. Voordeel voor die organisaties is dat ze de facturen in het juiste formaat binnen krijgen en direct kunnen verwerken in hun systemen. Om dit verwerkingsproces nog eens extra te versnellen, kunnen deze organisaties additionele eisen aan een factuur stellen. Zoals het vermelden van een bestelnummer op een specifieke manier.
Handig voor die organisatie, maar voor de leverancier levert het een hoop extra werk op. Ten eerste moet de leverancier een koppeling hebben met het gewenste netwerk en dient de factuur dus in een bepaald formaat opgesteld te worden. De leverancier heeft ook kennis nodig van de wijze waarop met zo'n netwerk gecommuniceerd kan worden, meestal via een zogenoemde API. Het probleem wordt nog groter als de leverancier meerdere klanten heeft die verschillende netwerken prefereren.
Het versturen van e-facturen kent voor de leveranciers overigens ook vele voordelen. Zodra hij eenmaal is aangesloten op het juiste netwerk, verloopt het facturatieproces namelijk hartstikke efficiënt. In de praktijk blijkt dat e-facturen zelf sneller worden betaald. Daarnaast kan de leverancier concurrentievoordeel behalen door te voldoen aan de eisen van de klant en de facturen via zo'n gesloten netwerk te versturen. Steeds meer organisaties geven voorkeur aan dit soort leveranciers!
Diesis kan jou, als leverancier, ontzorgen in dit proces. Wij hebben namelijk koppelingen met de meest voorkomende netwerken: Peppol, SAP Network (voorheen Ariba), Tungsten, Tradeshift, Coupa en Basware Network. Met onze oplossing kun je dus eenvoudig e-facturen verzenden, op de manier die jouw klanten het liefst hebben!
Wil je jouw facturatieproces verder optimaliseren? Neem dan met ons contact op!
1 min read
Diesis en Tradeinterop (beiden onderdeel van 4CEE) organiseren samen met partner CreditDevice een expertsessie op CreditExpo, de vakbeurs voor credit...
3 min read
Paul van der Lee geeft het stokje van deze rubriek door aan Anoek van der Riet. Als brand marketeer is zij hét aanspreekpunt voor Diesis als het om...
1 min read
Diesis is sinds dit jaar trotste sponsor van het hockeyteam Dames 1 van de Vleutense club Fletiomare. Deze stap toont onze betrokkenheid bij de...